Med 400 medlemmer er saunaen i vinterbadeklubben Vikingerne på Skudehavnen i Ebeltoft godt besøgt. Michael og Hussnedkeren A/S har med en tiltrængt renovering sikret, at saunaen blev klar til opstart på vinterbadesæsonen den 1. oktober 2020.

Renovering af sauna i Ebeltoft
Renovering af sauna med loft til kip
Renovering af sauna med ny træbænk
Renovering af sauna med træbænk i rød-el

Vikingernes klubhus med sauna, der ligger flydende yderst ved bro 8 på Skudehavnen i Ebeltoft, blev indviet i 2013. Desværre blev saunaen oprindeligt opført i materialer, som ikke er velegnede til klare de store temperaturforskelle, der er i et saunamiljø. Derfor var saunaen blevet nedslidt og i dårlig stand.

Professionel rådgivning

Michael og Hussnedkeren A/S blev hyret til at renovere saunaen i Ebeltoft. Med udgangspunkt i bygningens nuværende konstruktion anbefalede tømrermester Michael Overgaard vinterbadeklubben, at:

  • renovere med saunatræ, der tåler høje temperaturer og store varmeudsving
  • lave ny gulvkonstruktion med skridsikker og rengøringsvenlig vinyl
  • udnytte det naturlige lys og den lækre udsigt med montering af en glasdør og nyt vindue i gavlen
  • få lidt højere til loftet og en bedre rumfornemmelse ved at etablere loft til kip
  • montering af diskrete indbyggede spots i loftet

Det rigtig træ til saunaprojekter

»En sauna skal bygges med det helt rigtig træ – ellers holder det simpelthen ikke til den store temperaturforskel mellem opvarmet og afkølet«, siger Michael Overgaard.

Til beklædning af vægge og loft har Michael og Hussnedkeren A/S derfor valgt termo-asp, som har et meget lavt fugtindhold. Det betyder, at træet ikke kan vride og blive skævt.

Saunaens nye bænk er fremstillet i rød-el, som er fuldstændigt glat i overfladen. Udover at bevare formen har rød-el den egenskab, at træet kun har ganske få og små knaster. Brugerne af saunaen ikke kommer derfor ikke til at opleve problemer med klistret, udtrængende harpiks eller træsplinter.

Tømrermester Michael Overgaard

En sauna skal bygges med det helt rigtig træ – ellers holder det simpelthen ikke til den store temperaturforskel mellem opvarmet og afkølet.

Michael Overgaard, tømrermester

Fokus på kvalitetshåndværk og æstetik

»Gennem hele renoveringen har vi haft ekstra fokus på de små detaljer. For at sikre et smukt slutresultat har vi fx sømmet alt fra bagsiden, undgået lister ved at bruge tid på tilpasning og ledt efter de helt rigtige materialer som blandt andet de meget diskrete LED-spots, der er monteret i loftet af vores gode samarbejdspartner, NMT El-Service«, fortæller Michael Overgaard. Han fortsætter:

»En sauna er et sted, hvor folk sidder længere og har tid til at nærstudere vores arbejde. Jeg håber, at brugerne af saunaen kommer til at nyde, at svendene har gjort sig umage«.

Vinterbadeklubben fik disse resultater fra projektet:

  • Nyrenoveret sauna med lækre nye detaljer udført i fremtidssikrede materialer

Projektet blev afleveret til aftalt tid, så Vikingerne kunne åbne den nyrenoverede sauna for medlemmerne til sæsonstart den 1. oktober 2020.

Renovering af sauna med skridsikkert gulv
Renovering af sauna med flotte samlinger
Renovering af sauna med nyt vindue
Renovering af sauna udnytter udsigten

Skal din vinterbadeklub bygge ny sauna eller renovere den eksisterende sauna?

Hos Michael og Hussnedkeren A/S er vi altid klar til at assistere – kontakt os gerne allerede i dag, hvis du har et byggeprojekt i tankerne.

Kontakt Mads Rytter-Michael & Hussnedkeren

Mads Rytter
Tømrermester

Kontakt Michael Overgaard-Michael & Hussnedkeren

Michael Overgaard
Tømrermester

Udpluk af opgaver vi har løst hos vores kunder

Michael & Hussnedkeren A/S laver snedker-, tømrer- og entreprenørarbejde – primært på Djursland og i Aarhus-området, men vi løser også opgaver i resten af landet.

Leave a Reply