Bæredygtig udvikling i byggeriet

Bæredygtighed i byggeriet er på ingen måde en fremmed størrelse for Michael & Hussnedkeren A/S.

Vi bygger i træ, hvilket generelt bliver betragtet som et bæredygtigt byggemateriale.

Vores tilgang til bæredygtigt byggeri

Vi bygger i træ, hvilket generelt bliver betragtet som et bæredygtigt byggemateriale – blandt andet fordi træ:

  • er en fornybar ressource
  • har lavt CO2-aftryk
  • har gode isolerende egenskaber og derfor bidrager til en højere energieffektivitet
  • er et stærkt og holdbart byggemateriale, som også kan genanvendes og genbruges
 

Desuden holder vi os løbende ajour med udviklingen inden for bæredygtighed i byggeriet – både når det kommer til viden om nye materialer, lovgivning, certificeringer, affaldshåndtering og reduktion af energiforbrug, indretning af byggepladser mv.

Træbyggeri

Vi er specialister i at bygge i træ. Vi bruger træ til alt – lige fra flotte facader over indretning og inventar til hele bygninger med bærende konstruktioner i træ.

Træbyggeri har en relativt lavere CO2-belastning sammenlignet med byggeri opført med for eksempel beton og stål. Derfor mærker vi også en stigende interesse for at bygge i træ.

Gennem tiden har Michael & Hussnedkeren A/S opført mange forskellige træbyggerier – blandt andet har vi stået i spidsen for flere helårshuse og sommerhuse opført med præfabrikerede træelementer.

Læs for eksempel om træsommerhuset, som vi i 2019 opførte på Mols >> 

Renovering

Renovering frem for at rive ned og bygge nyt kan i mange tilfælde være den mest fornuftige og bæredygtige løsning – for hvorfor kassere bygninger og inventar, der fungerer og er værd at bevare? 

Hos Michael & Hussnedkeren A/S har vi hjulpet både sommerhusejere, husejere, virksomheder og offentlige kunder med renovere gamle bygninger og nedslidte bygningsdele. 

Læs for eksempel om hvordan vi som hovedentreprenør stod i spidsen for totalrenoveringen af en klassisk storvilla i Aarhus-området >> 

Biobaserede materialer

Nøjagtig som vi oplever høj efterspørgsel på træbyggerier, oplever vi også nysgerrighed i forhold til at inkludere for eksempel biobaserede materialer og andre alternativer med lavere CO2-belastning.

På Djursland har Michael & Hussnedkeren A/S blandt andet bidraget til opførelsen af et helårshus med biobaserede helvægselementer fra EcoCocon Danmark. 

Læs om halmhuset, som vi var med til at opføre i 2022 >> 

Certificeret byggeri

Der er findes flere forskellige standarder for certificering af bæredygtigt byggeri – blandt andet Svanemærket og DGNB. 

DGNB er en meget udbredt certificering i Danmark, som blandt andet benyttes i forbindelse med opførelsen af skoler, institutioner, hospitaler og større firmadomiciler.

Som underentreprenør har Michael & Hussnedkeren A/S blandt andet bidraget til opførelsen af en ny 1400 m²  daginstitution i Randers Kommune, som skal DGNB-certificeres til Guld-niveau og forventes at opnå den særlige udmærkelse ”Hjerte”, som belønning for en ekstra indsats for velvære og indeklima.